mandag 19. april 2010

Hirsegøt

Mmmmm fant denne oppskriften på Elleinterior.no. Så sååå god ut at denne måtte deles her inne. Av og til blir jeg skikkelig lei av brød, men elsker jo korn og noe varmt om morgenen er jo bare deilig.

Hirse er særlig rik på kisel (et mineral som er bra for knokler, hud og hår) og inneholder også magnesium, fosfor, kalium, jern og fluor. Hirse er glutenfri og er derfor et godt alternativ for de som er på jakt etter glutenfrie matvarer.


                                           Foto Studio Dreyer Hensley



4 - 6 porsjoner


4 dl hirseflak


1 l lettmelk (vann kan også brukes)


2 ss olje eller smør


2 ss mild honning


1 ts kanel






Kok hirseflak og melk/vann under omrøring i ca. 10 minutter.
Rør inn smør og smak til med honning og kanel


Serveres gjerne med : Bær, eple, banan eller pære i terninger, grovt hakkede nøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar